Menü
-
Son Yazılar
İletişim
Zeytinliköy No: 168. Gökçeada/Çanakkale.
Rezervasyon ve Bilgi için;
0 (537) 205 93 17
0 (286) 887 37 07
0 (286) 887 36 76
Gökçeada’da denize girilebilecek, cennet gibi birçok bakir koy ve plaj bulunuyor. Bunlardan sadece bazılarında konaklamak mümkün.
Adada hakim rüzgar kuzeyden olduğu için, genelde güney kıyıları denize girmek için rüzgarsız ve sakin oluyor. Güney kıyıları boyunca ilerleyen araba yolunda giderken bu koyları kolayca farkedeceksiniz. Ama toprak yollara girmeden en bakir olanları keşfedemezsiniz! Bakir koylara giderken yanınıza şemsiye ve su almanızda fayda var.
Hava lodosa döndüğünde (güneyden estiğinde) ya da rüzgarsız olduğunda kuzey kıyıları denize girmek için ideal oluyor. Ama kuzey kıyılarında denize girmek için, karadan ulaşabileceğiniz koy sayısı çok az. En çok tercih edileni, sualtı parkı içinde yer alan Yıldızkoy. Burası akvaryum gibi denizi ve çanak şeklindeki korunaklı yapısı ile kuzeyin en kalabalık plajı.
Gökçeada Aydıncık Plajı
Aydıncık (Kefaloz) Plajı Gökçeada’nın en ünlü plajı. 1200 mt. uzunluğundaki altın renkli, ince kumu ile yazın adada en çok tercih edilen plaj burası.
Plajda çok sayıda konaklama tesisi bulunuyor. Hepsinde sabahtan akşama kadar yemek servisi bulunuyor. Çoğu kamp-pansiyon hizmeti ve özel sörf dersleri veriyor.
Son yıllarda özellikle Bulgar sörfcülerin Aydıncık Plajı’nı keşfetmeleriyle burası bir sörf merkezi olma yolunda ilerliyor. Dünyanın önemli rüzgar sörfü(windsurf) mekanlarından olan İzmir-Alaçatı’nın çok kalabalıklaşması sörfcüleri Gökçeada Aydıncık Plajı’na yöneltiyor.
Aydıncık Plajı hem doğal yapısı hem de tenha olması sebebiyle sörfcüler tarafından tercih ediliyor. Plaj güney kıyısında olmasına rağmen kuzeyden esen rüzgarları(meltem) hiçbir engel olmadan alıyor. Çünkü Kefaloz körfezinden esen kuzey rüzgarları Tuz Gölü’nün yüksek olmaması nedeniyle burada oluşan koridor etkisiyle de kuvvetlenerek engel tanımadan güneye esiyor. Bu da Aydıncık’da sörf için ideal, rüzgarlı ama dalgasız bir deniz oluşturuyor. Lodosta yani rüzgar güneyden estiğinde aynı olay aksi yönden gerçekleşiyor ve dalgasız denizde sörf yapmak isteyenler bu sefer Aydıncık’ın hemen bitişiğindeki Kefaloz koyuna yöneliyor.
Gökçeada’da rüzgar sörfü için elverişli gün sayısı 300. Plajdaki tesisler aynı zamanda bir surf club olarak hizmet veriyor. Özellikle Bulgar sörfcüler malzemelerini yıl boyunca buralarda saklıyorlar. Yeni başlayanlar için özel dersler veriliyor. Profesyoneller de malzeme kiralamak ya da satın almak için faydalanabiliyor.
Yaz sezonunda plaja sabah gidiş akşam dönüş olmak üzere minibüs seferleri düzenleniyor. Merkezle arası10 km.
Gökçeada Laz Koyu
Laz Koyu, Gökçeada’nın güney kıyısında, ufak, şirin bir koy. Gökçeada merkezden araba ile 20 km. mesafede yer alıyor. Koyda bir günübirlik tesis bulunuyor. Burada şemsiye şezlong kiralayabilir, yemek yiyebilirsiniz.
Aklınızda bulunsun, kuzey rüzgarı ne kadar kuvvetli olursa olsun Laz Koyu’nu etkilemiyor, deniz yine süt liman…
Gökçeada Yuvalı Plajı
Adanın güney kıyısında, Yuvalı diye anılan iki güzel koya Adalet, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarının tesisleri kurulmuş yıllar önce. Buralarda ilgili memurluklarda çalışanlar tatil yapıyor. 2018 itibariyle sadece Adalet Bakanlığı açık ama dışarıdan kimseyi almıyorlar. Yuvalı koyunda bulunan bir resort otelin plajından da faydalanabilirsiniz.
Gökçeada Gizli Liman
Uğurlu Köyünden geçerek ulaşacağınız Gizli Liman, balıkçı limanından sağa dönünce bir süpriz gibi çıkıyor karşınıza. Adanın batı ucunda gidebileceğiniz en son nokta burası. İncecik kumdan oluşan kumsalı çam ağaçlarının önünde uzanan, cennet gibi bir koy. Koyda köylüler tarafından büfe, tuvalet ve duş hizmeti veriliyor. Alışveriş için Uğurlu Köyü çok yakın.
Gökçeada Yıldızkoy
Yıldızkoy adanın kuzey kıyılarından denize girilebilecek neredeyse tek koy… Adada hakim rüzgar kuzeyden olduğu için burası genelde esintili. Ama kuzey rüzgarının hafiflediği ya da güneyden estiği bir güne denk gelirseniz Yıldızkoy ‘da deniz süt liman oluyor.
Yıldızkoy, Gökçeada Sualtı Milli Parkı’nın içinde yer alıyor. Parkın karadan denize girilebilecek tek koyu burası. Deniz florası ve faunası koruma altında olan bölgede şnorkelle yüzerek zengin su altını seyretmek ayrı bir zevk olacaktır.
Arabayla koya kadar varmanız mümkün. Koyun içinde onarılmış eski bir şapel de var. Koyda beach-restoran hizmeti alabileceğiniz iki tesis bulunuyor. Bunlar aynı zamanda şemsiye ve şezlong da kiralıyorlar. Taşlık olan denize rahat girmek için her yaz denize plastik bir iskele de kuruluyor.
Yıldızkoy’da ilginç kaya oluşumları bulunuyor. Bu kayaların üzerinde uzanıp güneşlenmek sonra denize inen merdivenlerden havuza girer gibi akvaryum gibi sulara dalmak çok keyifli.
Koyun sağ kısmında yukarı doğru çıkan patika yoldan yürüyerek devam ederseniz sualtı parkının içindeki diğer koylardan Mavi Koyu da görebilirsiniz.
Yıldızkoy’a yakın konaklamak isteyenler koydaki camping tesisini, Yeni Bademli Köyü ya da Kaleköy’deki konaklama yerlerini tercih edebilir. Bu köylerden yürüyerek kolayca koya ulaşabilirsiniz.
Gökçeada Marmaros Plajı
Marmaros, adanın kuzey kıyılarında denize girilebilecek nadir koylardan. Dereköy’ü geçtikten hemen sonra sağa sapılan bir yoldan ulaşılıyor buraya. Son zamanlarda orman yangınlarına önlem olarak yol trafiğe kapanmış durumda, ama her an açılabilir takip edin, çünkü burası adanın görülmesi gereken doğa güzelliklerinden…
7 km. uzunluğundaki yol çam ormanlarının içinden geçtikten sonra denize ulaşıyor. Burası taşlık, doğal bir plaj, denizi tertemiz. Etrafında hiçbir yerleşim yeri bulunmuyor. Plaja varmadan önce sağdan girilen bir toprak yoldan bir saat yürüyüşle Marmaros Şelalesine ulaşılıyor. Kış ve bahar aylarında şelalenin suyu artıyor ve görülmeye değer oluyor.
Kuzulimanı Plajı
Feribotun yanaştığı Kuzulimanı’nın uzun ve geniş bir kumsalı bulunuyor. Buradaki 3-4 günübirlik tesis şezlong-şemsiye ve kafe-restoran hizmeti veriyorlar. Belediyeye ait bir tuvalet ve geniş bir otopark alanı da bulunuyor. Adanın doğusunda bulunan plaj güney rüzgarlarına kapalı, yani lodos estiğinde deniz çok sakin.
Zeytinliköy No: 168. Gökçeada/Çanakkale.
Rezervasyon ve Bilgi için;
0 (537) 205 93 17
0 (286) 887 37 07
0 (286) 887 36 76